itgoeson

Jag tog nya tag

Livet i största allmänhet Permalink0
Jag tog nya tag igår efter onsdagens hemska känslor och gårdagen var mycket bra. Lilla J kom på besök direkt efter att jag kom hem från skolan och han busade här till halv nio-tiden. Vi hade så roligt som man bara kan ha och alla tråkiga tankar var som bortblåsta! Imorse när jag vaknade beslöt jag mig för att göra även denna dag till en bra dag, för att liksom väga upp de dåliga dagarna här tidigare i veckan, och jag måste säga att jag hittills har lyckats rätt bra.
 
Hela dagen spenderades i bageriet och det var riktigt roligt! Bakandet gick bra utan ett enda misstag från min sida (!!) vilket var otroligt skönt.
 
Det enda jag ska göra ikväll är att ta in hästen och sedan bänka mig framför LOST (fråga inte varför jag alltid skriver det med stora bokstäver, för jag har världens onödigaste anledning till varför jag gör det) som jag inte har sett på tusen år. Som sällskap har jag en påse blandade nötter från Makuuni som jag hela veckan har sett framemot att skaffa och få äta! Shit, vad jag ska njuta.

It's finally over

Alla dessa tankar Permalink0
Äntligen har denna onsdag kommit till ett slut. Ett tag trodde jag att det aldrig skulle bli läggdags. Än mindre trodde jag att jag skulle överleva tills det var dags att krypa under täcket med NP. Men det gjorde jag, trots att en övertrött Sophie mixat med doften av häst i det halvtomma egna stallet sent på kvällen efter en jobbig dag och vecka överlag är inte alls en bra kombination. Jag tror vi inte går närmare in på det än så.
 
Imorgon tar vi nya tag igen.
 
 

Och så var det ju det här med motivationen ..

Alla dessa tankar Permalink0
Jag vet att det är mycket snack om det här med motivation i bloggen (åtminstone känns det som att det är ett återkommande ämne), men det är faktiskt något jag tycker är oerhört viktigt. Har man ingen motivation till att göra något, då blir det ju inte heller bra. Blir det inte bra mår man inte bra. Så allt beror liksom på hurudan motivation man har. I alla fall i min värld.
 
Nu är det faktiskt så här att min motivation går upp och ner för det allra mesta, men den senaste tiden har den inte alls funnits där. Visst har jag fått motivationskickar då och då, men det har egentligen bara varit inbillning. Motivationen existerar inte, inte till någonting alls. Inte till häst, inte till att vara ute, inte till det sociala livet (låter lite konstigt men visst behöver man ha lite motivation för att umgås med människor och inte bara lämna ensam inne?) och verkligen inte till skolan med dess läxor osv.
 
Hur gör man för att vända hela smeten så att motivationen finns där men kanske har sina bristande dagar, istället för att den inte finns där och dyker upp bara någon gång ibland, och då inte ens på riktigt?
 
Jag tror inte att jag någonsin har varit i ett så här stort behov av att åka bort som jag är nu (ja, jag har alltid hållit hårt fast i att allt blir bättre bara man slipper ut i världen en stund, bort från allt). Men då var det ju det här med pengar .. Och resesällskap och ställe ..
 
Tacka vet jag att det finns ett sprillans nytt avsnitt av HIMYM!
Till top