itgoeson

Breathe in, breathe out

Alla dessa tankar Permalink0

Ny period, nya möjligheter?

Livet i största allmänhet Permalink0
Den nya veckan (och perioden) inleddes fint med en sovmorgon. Sen fortsatte den inte alls lika bra eftersom cykelfjklefjpeir's växlar hade frusit i ettan och det är synnerligen inte bra för mina knän. Inte för mitt humör heller, för den delen .. När jag kom fram till vägen ville jag helst av allt stampa med fötterna i marken och skrika för kung och fosterland, precis som en femåring. Men jag tog mig samman, hoppade in i bilen med M och lämnade mitt dåliga humör utanför.
 
Väl i skolan hann jag med ett pass tillsammans med min "riktiga" klass och sedan hade jag tre pass kombi - finska, engelska och modersmål. Ytterst smidigt att ha alla tre språk på samma dag, verkligen! (Försök förstå sarkasmen i föregående mening.) Trots att det var lite småjobbigt så tror jag att jag aldrig har skrattat så mycket på en lektion som jag gjorde under finskan. Jag förstår inte hur en människa kan ha så roligt åt så lite som jag hade då .. Tummen upp för roliga lektioner!
 
Helgen var fin. Den spenderades till viss del med M och till viss del med Emma och en hel del andra toppenfina människor. Ifall snön och kylan skulle försvinna på en gång skulle jag faktiskt säga att jag har det riktigt bra nu!

Den är här nu

Alla dessa tankar Permalink0
Jag känner hur min sedvanliga vinterdepression börjar göra sig påmind. Och det är inte ens november. Jag har ingen aning om hur jag ska överleva alla dessa månader i den österbottniska vintern. Det kommer att bli månader fulla av ångest och orklöshet och det kommer att resultera i en gnällig och lättstött Sophie vilket betyder att människorna i min närhet inte har en alltför ljuvlig tid framför sig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det handlar om, men det är något med den här årstiden som får mig att vilja utplånas från jordens yta. Klarar inte, vill inte, kan inte. Snälla, kan jag inte bara få gå i ide?
Till top