itgoeson

Att aldrig komma över

Saknaden Permalink0
Är det okej att vilja skrika, att gråta och att känna sig hopplöst ensam och vilsen och förtvivlad och trasig trots att det har gått två år, fyra månader och fem dagar? Är det okej att ibland komma på sig själv med att ha glömt att man faktiskt hade ett liv före sorgen slog till och vägrade lämna en ifred, att man faktiskt har upplevt allt det där bra som man har gjort trots att man har trängt undan det och bara tänkt på det hemska? Är det okej att varje dag brottas med känslorna som gör att man känner sig förlöjligad om man ens så mycket som nämner ett namn, en händelse, för någon annan än en själv? Är det okej att fortfarande sakna så man går sönder?
 
Är det okej att på fullaste allvar tro att man aldrig kommer att komma över?

Terrific Tuesday

Livet i största allmänhet Permalink0
Mycket, mycket bra dag som avslutades på bästa sätt med Karin och Bruce Willis (med andra ord biobesök, för den som inte förstod). Jag som egentligen inte gillar actionfilmer har alltid tyckt att Die hard går ovanligt bra att titta på (ingen speciell orsak nämnd) och denna var inget undantag.

 
 

Award? V

Livet i största allmänhet Permalink0
As promised, här är svaren på Sandras frågor! Dessvärre skickar jag inte vidare den här awarden heller eftersom de allra flesta redan har fått den åtminstone en gång.
 
Nämn tre saker du tycker är viktigt att tänka på som medmänniska!
- Det är viktigt att acceptera alla som de är oavsett kön, ålder, blablabla, ja ni vet, det där man har hört tusen gånger. Att acceptera dem genuint. Det finns alltför många som vitt och brett skryter om hur accepterande de är gnetemot hela världen när de i själva verket endast accepterar en viss grupp människor men inte en annan. Ah, jag kan int förklara hur jag menar, men ni kanske förstår?
En annan sak som är viktig är att kunna leva sig in i någon annans situatuion, vilket inte alltid är helt enkelt. Försöka ta sig ur sin egna, ibland lite för trångsynta värld för att se på en sak med någon annas ögon, för att försöka förstå att saker och ting kan upplevas på ett annorlunda sätt mot hur man själv upplever dem.
En tredje sak som är oerhört viktig är att lyssna. Enough said.
 
Har du jobbig attityd mot någonting som du gärna ändrat på? I så fall, vilken/vilka?
- För att vara helt ärlig har jag en ganska jobbig attityd mot det allra mesta, så gärna hade jag ändrat på i princip allt. Konkreta exempel är skolan, läxor, finska, stället jag bor på, landet, snön osv osv. The list goes on and on.
 
Nämn två bra egenskaper du har och berätta i vilka sammanhang dessa kan vara bra att ha.
- Och så var det ju det här med att hitta bra egenskaper hos sig själv .. Du gör det för svårt! Hm .. Jag standar min ground, vilket är bra i en värld som den här där det finns alltför många som försöker trycka ner en. Jag vill dessutom påstå att jag är öppen och lätt att kontakta, vilket är till ens fördel när man träffar nya människor.
 
Vem är din förebild? Berätta varför denna person är din förebild.
- Maria Montazami! Jag vet att hon har mer att komma med än ett stort blont hår och läppstift. Hon är så ärlig rakt igenom, så snäll och bara så underbar. Dessutom lever hon livet jag drömt om sedan jag visste att det fanns ett ställe som Hollywood ..
Och ja, en av de andra personerna som inspirerar mig mest är en viss bloggerska som har gjort precis det jag vill, och ska, göra - tagit sitt pick och pack och stuckit ut för att uppleva världen och allt den har att erbjuda.
 
Vad gör dig lugn?
- Att skriva. Att stå ute i lagom kallt väder och titta upp på stjärnorna och fullmånen. Att borra in ansiktet i pälsen på en häst. Och så det som på samma gång som det river upp hela själen i tusen bitar gör mig lugnare än någonting annat: Att sitta i stallet och drömma mig tillbaka till tiden det stod en häst och en ponny i vardera box.
Till top