itgoeson

Framtidstankarna som skrämmer

Alla dessa tankar Permalink0
Igår spenderade jag en bra del av min dag på att researcha om min framtid. (Den framtid som finns efter att skolan är klar, alltså. Inte den framtid som finns sju år framför mig, för vad jag vill då har jag ingen aning om. Hur skulle jag kunna ha det?) Den framtid som jag med all säkerhet vet att jag vill uppleva, att jag vill ha. Jag vet att det är möjligt och genomförbart, och tanken på det gör mig lika mycket upprymd som skrämd. Dessutom kommer framtiden att innebära ett val, och tanken på att en dag tvingas stå inför det valet tynger ner hela min värld trots att det ännu är långt borta, för innerst inne vet jag att det jag väljer kommer att vara fel.
 
Ibland önskar jag att jag vore en sådan där som nöjde sig med mindre. En som inte behöver så mycket spänning, en som klarar sig bra med att vara på ett och samma ställe, som inte ständigt känner den där längtan bort och tror att gräset är grönare på andra sidan. Jag, jag ska bara ha mer. Mer, mer, mer. Det har alltid varit en av mina största svagheter. Att jag aldrig blir riktigt nöjd.
 
Det jag måste fokusera på i åtminstone två år till är att ta en dag i taget (eller en vecka åtminstone, inte tänka tre år framåt som jag har gjort sedan jag var typ tolv) och inte tänka för mycket. För framtiden kommer att bli bra. Det kommer att ordna sig. Jag vet hur jag ska få ett början, och det är ju alltid något.
 
Folk pratar så mycket, men jag, jag ska prata mindre och lyckas genomföra mer.
Till top