itgoeson

Snack om muffins

Livet i största allmänhet Permalink0
Jag nämnde tidigare idag att det eventuellt skulle bli lite bakning idag. Tja, nu blev det så att jag spenderade ett gott antal timmar i köket bland ljuvliga dofter och det var roligare än det varit på länge! Det händer sig inte ofta att jag bakar "vanliga" saker som muffins och sådant här hemma längre bara för att liksom, som jag gjorde förr. Tro mig, för det mesta räcker en heldag i bageriet fem gånger i veckan riktigt bra, men ikväll var det som sagt riktigt skoj och jag kände mig nästan exalterad när jag tänkte på mina visioner om bakverken även om de ikväll bara gällde muffins. Inkommande dagar lär det också bli en del bakning inför kalaset som äger rum på torsdag.
 
Nu ska jag sticka ut i stallet för att fixa åt E, och sedan ska jag bege mig ut på äventyr.
 
Amatöraktiga bakverk, I know, men det var skoj i alla fall. Tre olika muffinssorter är nu förberedda. Jag önskar bara att jag hade passionen att satsa på lite bättre (dyra och få i ett paket, not worth it när man gör stora satser) muffinsformar så de skulle bli mera som cupcakes, istället för att de blir stora och vida. Men man tar vad man har och gör det bästa av det. Förhoppningsvis blir de finare när de är klara.

Make it a good one

Livet i största allmänhet Permalink0
När klockan i vanlig ordning ringde imorse bestämde jag mig ganska hastigt för att göra idag till en bra dag. Hittills har jag lyckats riktigt bra, och dagen ska fortsätta med receptsökning och eventuellt lite bakning. Det här med att vara den enda bagaren i familjen har ju både sina för- och nackdelar (dat press aso) ..
 
Det här är då min fagra bagerireceptmapp samt boken ja fick av T och J till julklapp.
 

Vi går mot ljusare tider

Livet i största allmänhet Permalink0
Det är allt bra märkligt hur fort en människa kan infinna sig i en morgonrutin; imorse vaknade jag halv fem, precis som de fem föregående dagarna, trots att jag skulle ha fått sova nästan tre timmar längre. Efter det kunde jag inte somna om. Typiskt. Men jag steg upp lite senare, hade världens lugnaste och skönaste morgon tillsammans med killen, och sedan stack jag till jobbet där det gick rysligt fort och var väldans trevligt. Väl hemma igen har vi pysslat på med lite allt möjligt och som bäst befinner vi oss i Purmo. Troligtvis somnar jag om plus minus en timme fast klockan bara är åtta och det är lördagkväll, men vad gör nu det? Är kroppen trött och slut så är den, så är det bara.
 
Det bästa med idag är att det för första gången sedan förra sommaren känns som att vi faktiskt kommer att få en riktig sommar även detta år. Det är så himla ljust på morgnarna, solen lyser hela dagen, vårkänslorna är nästan påtagbara och så vrider vi dessutom fram klockan. Vi går verkligen mot ljusare tider.
Till top