itgoeson

You weird brain

Livet i största allmänhet Permalink0
Jag drömde så konstigt inatt. Det känns mera som en regel än undantag nowadays, att jag ska vakna på morgonen och fundera över hur sjutton min hjärna har kunnat koka ihop så märkliga saker. 
 
Idag kallar jobbet och så även imorgon. Någon gång under helgen borde jag hinna planera mitt yrkesprov och läsa lite på hur man skriver bra svar i textkompentensen vi har på torsdag samt plugga lite på finskaförhöret och göra en hel hög matteuppgifter till fredag, men när är det meningen jag ska ha tid med det då? Ingen vet.

Jag är för kräsen

Livet i största allmänhet Permalink0
Idag gjordes ett studiebesök till Vasa. Åbo Akademis och Novias utbildningar inspekterades och i all hemlighet hade jag faktiskt hoppats att jag skulle ha blivit åtminstone lite klokare, men nä, det fick jag inte bli. 
 
Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor. Det har jag aldrig vetat. Det är ju skrämmande nära och verkligt nu när jag snart inte har en skola att gå i längre, så att ha åtminstone en aning om vad man vill syssla med senare i livet skulle ju vara rätt trevligt. Eller det vet jag väl i princip, men jag hade gärna sett att jag hade kunna fortsätta studera någon gång i framtiden också.
 
Problemet är ju bara det att jag är världens kräsnaste människa. Just nu känner jag att jag inte vill börja på något om jag inte känner att "Wow, det är ju det här jag ska göra när jag blir stor!" och kommer till just det yrket genom studierna. 
 
Så att .. Vad gör man? Man låter bli att söka till en skola och siktar in sig på ett eller två eller tusen mellanår och hoppas att man under det eller dem ska komma på typ vad man vill göra med sitt liv. Sounds like a plan.

"Men man glömmer inte

Livet i största allmänhet Permalink0
Ett snabbt hugg i hjärtat när man blir påmind. Så tar man några djupa andetag och går vidare."
 
/Michaela Forni
Till top