itgoeson

Gamla lik och nya krig

Livet i största allmänhet Permalink0
"Njut av nuet, lägg gamla lik och nya krig åt sidan. De betyder ingenting." /Michaela Forni
 
För ett bra tag sedan drömde jag något som fick mig att känna att jag missar så mycket. Något som när jag vaknade och så länge jag ännu trodde det var sant gjorde mig himla lycklig och varm i själen, som fick mig att känna att hej det är ju här jag hör hemma, som fick mig att inse att det är det här jag inte egentligen vill vara utan fast jag har varit det nu hur länge som helst. Något som gjorde att jag ville lyfta luren och ringa det där samtalet, säga att okej nu börjar vi om kan vi inte snälla bara försöka igen? Men så vaknade jag riktigt på riktigt, märkte att det bara var en dröm och ingenting har förändrats och så mindes jag allt som sårat och sårar och så insåg jag att .
 
Det taskiga är ju att det inte räcker med att inse det en gång. Man måste upprepa det för sig själv konstant, nä, nä, nä, minnas att nä det går inte, nä det skulle inte bli till något, nä det är inte värt det, nä det ena och nä det andra. För man vet. Man har bara lite svårt att komma ihåg det när man känner sig som mest uppgiven.

Weekend i Nyland

Livet i största allmänhet Permalink0
Igår tog jag tåget ner till Helsingfors (första tågresan ensam i mitt snart 19-åriga liv, tänk det!) för att träffa Robin och senare dra på One Direction konsert. Jag som trodde att jag skulle klara mig på svenska den stunden jag väntade på R fick världens chock när nästan alla jag pratade med var helt stenfinska och på alla ställen utom ett (världens sötaste lilla juicebar) blev jag betjänad på engelska. Happ, så mycket för den tvåspråkigheten .. Nä men alltså det gick bra i alla fall. Jag gick omkring en stund för mig själv och njöt lite av solen före jag träffade Robin och så bar det av till Olympiastadion.

Konserten var helt bra, det bästa var nog hur sjukt duktiga bandet var live! Det var som att lyssna på inspelade låtar, alltså de var helt otroliga! Bra scennärvaro och sånt hade de ju förstås också, även om en av dem tog det till the next level och var lite over the top ibland (enligt mig, R och en annan hade inte ens tänkt på det) .. Annars var det faktiskt riktigt bra, och hur kul som helst att efter ett par års fangirlande äntligen få se dem på riktigt!

Efter konserten tog vi med en av Rs vänner som också var där och så körde vi mot Karis men hamnade av någon anledning i Ekenäs och nu kan jag ju bocka "Festa i Ekenäs" av min bucketlist, som om det någonsin hade varit på den ens .. Vi hade riktigt kul och jag somnade som en stock när vi kom hem. Idag har jag fått sightseeing i Karis och så har vi ätit glass ute i solen (jag har haft klänning för första gången denna sommar!) och nu är jag på tåget.

Summa summarum så har jag haft en riktigt bra helg, jag har umgåtts med fina människor, uppfyllt en av mina tonårsdrömmar och fått njuta av lite sol! Vad mer kan man begära av en weekend i Nyland?
 

Sedvanlig konversation

Livet i största allmänhet Permalink0
En snutt av en konversation jag och M hade för en stund sedan:
 
Jag: Sku du säli me om du sku få 3000 €?
Mats: Nää.
Jag: Sku du säli me om du sku få 10 000 € i hande mesama tå?
Mats: Nää int sku ja. Sku tu?
Jag: Kanski .. 
 
.. och priset för Årets Bästa Flickvän går till mig. 
Till top