itgoeson

Weekend i Nyland

Livet i största allmänhet Permalink0
Igår tog jag tåget ner till Helsingfors (första tågresan ensam i mitt snart 19-åriga liv, tänk det!) för att träffa Robin och senare dra på One Direction konsert. Jag som trodde att jag skulle klara mig på svenska den stunden jag väntade på R fick världens chock när nästan alla jag pratade med var helt stenfinska och på alla ställen utom ett (världens sötaste lilla juicebar) blev jag betjänad på engelska. Happ, så mycket för den tvåspråkigheten .. Nä men alltså det gick bra i alla fall. Jag gick omkring en stund för mig själv och njöt lite av solen före jag träffade Robin och så bar det av till Olympiastadion.

Konserten var helt bra, det bästa var nog hur sjukt duktiga bandet var live! Det var som att lyssna på inspelade låtar, alltså de var helt otroliga! Bra scennärvaro och sånt hade de ju förstås också, även om en av dem tog det till the next level och var lite over the top ibland (enligt mig, R och en annan hade inte ens tänkt på det) .. Annars var det faktiskt riktigt bra, och hur kul som helst att efter ett par års fangirlande äntligen få se dem på riktigt!

Efter konserten tog vi med en av Rs vänner som också var där och så körde vi mot Karis men hamnade av någon anledning i Ekenäs och nu kan jag ju bocka "Festa i Ekenäs" av min bucketlist, som om det någonsin hade varit på den ens .. Vi hade riktigt kul och jag somnade som en stock när vi kom hem. Idag har jag fått sightseeing i Karis och så har vi ätit glass ute i solen (jag har haft klänning för första gången denna sommar!) och nu är jag på tåget.

Summa summarum så har jag haft en riktigt bra helg, jag har umgåtts med fina människor, uppfyllt en av mina tonårsdrömmar och fått njuta av lite sol! Vad mer kan man begära av en weekend i Nyland?
 
Till top