itgoeson

Vanor är läskiga saker

Alla dessa tankar Permalink0
Igår när jag körde hem från jobbet tänkte jag av ren vana att eftersom jag börjar först fyra imorgon (idag), så kan jag ju åka och hälsa på före jag sticker till jobbet.
 
Sedan tog det en bråkdels sekund och jag kom på att hej nä, det kan jag ju inte.
 
Vanor är läskiga saker. Och hur tungt det än känns nu, så känns det ändå som att det knappt har börjat för jag tror att det kommer bli hundra gånger tyngre från nästa vecka när vardagen börjar igen. När de här två väldigt intensiva veckorna är över och livet hinner ikapp. När jag är med om något häftigt jag vill berätta. Eller när jag ser ett fint handarbete jag vill börja med. Eller när jag har tagit en rolig bild jag vill visa. Eller när jag gjort något jag är stolt över. 
 
Det är de stunderna, de korta ögonblicken när man alltid tänkte att det här vill jag berätta eller det här vill jag visa, som jag bävar inför mest. Jag är så otroligt rädd för jag vet att det kommer så automatiskt och jag vet också att när man sen inser att allt är annorlunda så kommer det vara som en smäll på käften och ett slag i magen och en kniv i ryggen och i hjärtat och överallt.
 
Men vem har någonsin sagt att det är lätt.
 
 

Älskad och saknad

Alla dessa tankar Permalink3
Ni vet den där scenen i Lejonkungen när Mufasa går bort och Simba står bredvid, knuffar på och biter i och pratar med honom och ropar på hjälp för han vägrar inse att hans pappa är borta och han vill bara att han ska komma till liv igen?
 
Precis det gjorde jag inatt. Knuffade på armen, stirrade på bröstkorgen i hopp om att den skulle börja röra sig upp och ner igen, kände på hjärtats plats så kanske, kanske det skulle börja slå igen.
 
Men det gjorde inte det.
 
Det har varit en jobbig och oerhört tung vecka. Och då känns det ändå som att det värsta knappt börjat ännu. 
 
På något sätt har jag trott att hon aldrig kommer försvinna. För hon har alltid, alltid funnits där. I tjugo år har jag haft henne vid min sida och hon har alltid varit så säker och trygg. Nu när hon inte längre finns här förändras hela min världsbild och ingenting spelar längre någon roll, känns det som. 
 
Älskade, finaste, starkaste fammo. Ingen kan förstå hur mycket du betyder för mig och vilket tomrum du lämnat.
Tack för allt. 
Jag älskar dig.
Vi ses.

Stay a little longer

Livet i största allmänhet Permalink0
You can be my guiding light
Keep me company in the night
That's all I need, all I want
Is for you to stay a little longer now
With arms around me like a border 
 
Hur många gånger kan en människa gå sönder under en vecka? 
Till top