itgoeson

Hon som var min fristad

Alla dessa tankar Permalink0
Det senaste, jag vet inte, året eller så, har det varit väldigt mycket känslor. Det är det i och för sig jämt, men det har varit extra mycket. Det är mycket som har hänt och jag har sprungit vilse fler gånger än jag kan räkna och nästan lika många gånger har jag försökt intala mig själv att det är bra nu, jag är lycklig nu, det här är bra och det är som det ska vara, men egentligen har det ju aldrig varit så. Men ändå har jag under årets gång tack vare min safe haven upplevt ögonblick när det har känts som att jag verkligen har kunnat släppa allt som har tyngt och även fast det bara varit för en stund i taget har det varit tillräckligt för att orka vidare.
 
Den här hösten har det gått extra trögt och jag vet inte om jag en enda gång har kunnat koppla bort precis allt annat, om så bara ens för en minut. Jag vet inte om jag en enda gång har känt mig medveten på det sättet jag har gjort förr.
 
Jag har haft fantastiskt roliga ögonblick den här hösten, det har jag verkligen. Men det är något som har saknats. Stunder när jag har kopplat bort precis allt och alla andra utom en person, när inget dåligt har funnits i världen och när jag har klivit ut ur det verkliga livet och in i något som alltid har gett mig lugn och ro och en känsla av att inte kräva någonting alls för det man har framför sig just då är allt man behöver och det enda som existerar. En värme och en kärlek och en tillit jag har svårt att tro att man kan få från någon annan. 
 
Min farmor var min fristad. När jag satt hos henne fanns det inget ont som kunde röra mig, inga dåliga eller oroliga tankar som malde på i huvudet, bara en genuin tacksamhet över att få dela en stund med den finaste personen på jorden. Visst kunde det vara jobbigt ibland och med åren blev det svårare att se henne bli sämre, men jag fick ändå lägga all min energi på att vara där, med henne, i just det ögonblicket.
 
Nu har jag ingen fristad längre.
 
Jag saknar dig, fammo.
 
 
.. man lämnar ensam vad gör man då vad gör man?
Till top