itgoeson

Jobbjakten i Sydney har börjat

Australien på WHV 16-17 Permalink0
I söndags om kvällen hoppade jag på bussen till Sydney. Klockan sex på måndagsmorgonen var vi framme och då hamnade jag sitta på gatan en stund eftersom hostellet (som är det som  är högst upp i vänstra hörnet på bilden) öppnade först klockan åtta. Men det var bra övning inför hur jag högst antagligen kommer spendera jul och nyår .. (Innerst inne skojade jag lite där, men ändå inte.)
 
Orsaken till varför jag är i Sydney nu trots att jag low key hatar det är för att folk sa det var lättare att få jobb här, vädret är mestadels bättre (dock regnade det hela dagen igår, därav det två timmar långa Starbucksbesöket, och blåser lite kallt idag), stränderna är amazing, en av mina goda vänner bor här och en annan är på inkommande, plus att jag konstaterade för någon dag sedan att en orsak är nog att det hade känts för lätt att stanna i Melbourne där jag redan trivs och hittar rätt bra osv. Jag kände liksom för lite mer utmaning. Ibland får man ju fråga sig hur jag egentligen tänker. 
 
De senaste dagarna har jag vandrat omkring och gett ut mitt cv till olika restauranger och caféer och svarat på annonser. Hittills har jag inte fått napp men det är inte akut med ett jobb ännu så jag tar det rätt lugnt än så länge. Är mer orolig över var jag ska sova under de sista dagarna i december, när allt redan varit slutsålt i veckor om inte månader. Äh, det löser sig.
 
Hostellet jag för tillfället har bosatt mig i är rätt trevligt, ligger typ en tjugo minuters promenad från CBD men det är helt okej, har ju inget emot att gå. Jag har gått oskojat tre timmar om dagen, om inte mer, sen jag kom hit! Dock är jag inte ännu så värst övertygad om själva stan, men kanske jag lär mig tycka om den så småningom. 
 
Till top