itgoeson

En fredagslista

Livet i största allmänhet Permalink0
Veckans bästa?
När vi hittade kissen som hade varit försvunnen ett dygn! Han är ju trots allt utekatt så först var jag inte så orolig när han var borta över natten, men när vi inte såg till honom på hela dagen efteråt blev jag nog lite rädd och började tänka alla möjliga hemska scenarion. Lyckan och lättnaden när vi hittade honom var enorma, för även fast han är mindre kelig än jag kanske skulle föredra så har han en speciell plats i mitt hjärta, vår lilla hittekisse. Speciellt nu när han är den enda fyrbeningen vi har i huset, jag behöver nog en daglig dos av djur med päls i mitt liv.
 
 
Veckans godaste?
Färska dadlar fyllda med mitt egengjorda jordnötssmör, skulle kunna föräta mig på den kombon. Och frukostarna. Alltid, alltid frukost. Viktigaste och bästa målet på dagen!
 
 
Veckans tråkigaste?
Att det har tagit hundra år för mig att somna varje natt, trots att jag vanligtvis inte brukar ha problem med sömnen.
 
Veckans tuffaste?
Att inse att man kanske inte alltid är så smart och duktig som man gärna skulle vilja vara. Att vara efterklok och i efterhand inse att man kanske inte ska ha så bråttom med allt och att med all sin makt önska att man hade gjort på ett annat sätt men samtidigt vara oförmögen att göra det ogjort och att under allt det här inte ha en liten hårig fyrbening att krama om och få en att känna sig okej igen. (Som jag sa, kissen är inte så kelig.)
 
 
Veckans tanke?
"Vad ska jag hitta på för skoj för att få den här dagen att gå?" och "Borde ta itu med det här men jag hinner nog."
 
Veckans vackraste?
När jag under min standardpromenadrunda stannade upp mitt i bara för att stå andas en stund. Det var tyst och tomt och stilla och även fast det är otroligt grått och trist just nu så var det ändå magiskt på något sätt.
 
 
Helgens planer?
Skriva ett CV. 
 

Är det månne en talang att prokrastinera?

Livet i största allmänhet Permalink0
Att jag är en hejare på att prokrastinera är ett faktum. I typ två veckor har jag tänkt att jag ska skriva ett CV att ta med till Oz, har det blivit gjort ännu? Nej. Har jag så mycket att göra på dagarna så jag inte hinner skriva ett CV? Nej. Jag ska nog skriva ett. Kanske under helgen. 
 
Så borde jag boka hostel också. Kanske imorgon.
 
Flygbiljetten är bokad i alla fall! Om knappa två veckor är det meningen att det ska bära av och jag hoppas verkligen att det är den sista längre resan jag gör på en tid sen. Precis som förra gången flyger jag till Melbourne, jag kunde liksom inte låta bli att åka till min favvostad först trots att jag funderar på att åka upp till Sydney för att söka jobb sedan. Fast det vet jag ju inte hur det blir, vi får väl se.
 
Det är nog helt najs att vara hemma och speciellt nu när jag vet att jag antaligen stannar ett par månader i Australien så har jag inte så farligt bråttom bort härifrån heller. Men det är klart, det är inte varken särskilt ekonomiskt lönsamt eller givande i längden så det är nog bra att det bara är två veckor kvar.
 
Tänk att jag snart är här på bilderna igen! Älskade stad, jag längtar så tills jag får andas lite fresh Melbs-air igen.

Idag minns vi

Saknaden Permalink2
Sex år sedan beslutet togs och jag har fortfarande inte lagt det bakom mig. Ord börjar kännas överflödiga vid det här laget, så här kommer ett par bilder på hästhimlens (hoppas dock att det finns en hel djurhimmel, eller åtminstone att hundhimlen är nära så han får busa med Moa igen) vackraste ängel bara så att vi liksom inte glömmer hur fantastiskt underbar han är. 
 
Till top