itgoeson

Mitt första rookiemisstag

Sydostasien 2016 Permalink0
Jag har officiellt gjort mitt första rookiemisstag. Jag visste att det skulle hända förr eller senare, men klart det suger ändå. Så här gick det till:

Under min tempelrunda tog tuktukmannen (ja jag åkte runt i tuktuk, don't judge, jag litade inte på mig själv tillräckligt mycket för att försöka hitta till alla templen på egen hand) mig till en turistbyrå och det var helt najs, jag ville ju komma underfund med hur jag skulle ta mig norrut. Mannen där var helt trevlig och rar och excited och hjälpsam, dock försökte han sälja mig ett helt paket och det var det sista jag ville ha, så när jag vänligt men bestämt sa tack men nej tack (det var faktiskt ett rätt proud moment för mig, the old me hade säkerligen gått med på allt bara för att jag inte hade haft hjärta att säga nej) blev han jättesur och vägrade titta mig i ögonen igen, man ba jaha.

Så när jag sa till tuktukguy att det inte blev till något tog han mig till en annan turistbyrå och där fick jag den hjälp jag behövde och jag blev så lättad att jag bara öppnade börsen och betalade vad han frågade efter. Jag räknade om det till euro först och tänkte nog att nja är inte det här lite väl mycket? men så tänkte jag att äh det handlar inte om stora pengar ändå och bussen ser helt najs ut så jag tänkte inte mera på det. Jag hade ju inget att jämföra med eftersom killen på förra stället vägrade säga vad endast en bussbiljett skulle kosta.

Sen när jag kom till hostellet såg jag att de ordnar buss därifrån också och den skulle varit 450 baht billigare, vilket är typ tio euro, så jag kände mig lite blåst men det kändes ändå inte som hela världen.

Men nu, alltså fy vad jag känner mig ripped off! En brittisk tjej som jag träffade här på bussen berättade att hon fick sin bussbiljett för runt tjugo euro mindre än jag betalade för min. Tjugo euro är ändå rätt mycket, speciellt när man försöker leva så sparsamt som möjligt! Jag är så sur på mig själv för att jag inte besökte flera ställen eller åtminstone ifrågasatte priset. Efter det första besöket var jag bara så glad och lättad över att slippa dit jag ville på den dagen jag ville så jag hann som inte ens tänka innan jag betalade.

Jaha men vad har vi lärt oss av det här nudå? Tja, lita inte på att turistbyråer har det bästa priset trots att det verkar helt bra, jämför priserna på olika ställen om det finns tid och möjlighet och use your god damn brain woman. Lesson learned.

Tycker dock att jag inte kan förvänta mig hur mycket som helst av mig själv under mina första dagar, eller ens min första solotrip för den delen. 
 
Gårdagens lunch. Jag fick endast ett par pinnar att äta med och jag ba hmm so I'm supposed to eat with these? tänkte jag för mig själv, men jag gav det ett försök och the next thing I know har jag ätit upp allt. Mäkta imponerad av mig själv faktiskt. 
Till top