itgoeson

It's been a hell of a ride pt 2

Livet i största allmänhet Permalink0
JULI
 
Firade min tjugoettårsdag hemma med mamma pappa en burgare och årets första och enda lösglass. Sa hejdå till ett regnigt Finland och åkte tillbaka till soliga Kununurra. Flyttade från hostellet in i ett tält på en campingplats som jag totalälskade. Köpte en bil och levde the good life. Kom in i ett härligt gäng och spelade kortspel all day every day (förutom när jag jobbade och gymmade, obviously).
 
 
AUGUSTI SEPTEMBER OKTOBER
 
Dessa månader såg i princip lika ut. Jobbade på, fick mer och mer ansvar och trivdes som fisken i vattnet. Hade dessutom allt ansvar för hela farmen när bossen var på semester i två veckor. I början på oktober flyttade jag från campingen in i en pytteliten stuga tillsammans med tre andra och det var helt bra även fast vi alla saknade campingen. Dock hade det varit nästintill omöjligt att stanna i tält eftersom temperaturen var över 40 grader hela tiden. Dessa månader plus juli var också de var i princip varje helg spenderades i den lilla stadens bar tillsammans med en salig blandning andra människor. Baren stängde redan klockan tolv men hann oftast bjuda på en hel del roligheter ändå. Till exempel kom vi oss ofta dit med en shopping trolley och blev en gång stoppade av polisen (trots att vi uttryckligen visade att vi blinkade vart vi skulle när vi svängde haha). Good times.  
 
 
NOVEMBER 
 
Mangosäsongen var i full gång och det mangorash (som innebar hemska utslag över heeeela kroppen och det värsta kliandet jag någonsin upplevt, önskade all död åt mangoplockande men plockade ändå snällt på, what else was there to do liksom.. Slänger in en bild på hur det såg ut rätt tidigt efter att jag fick det för folk tror att det inte är en riktig grej men det ääääär ju det, det blev alltså cirka 1000 gånger värre än det på bilden men de bilderna är lite väl brutala lol) jag fick i oktober försvann äntligen. Åt kilovis av den frukt som gav mig dessa hemsa utslag för mango är ju det godaste som finns i hela världen. Mitt visum tog slut i början på november så jag packade min backpack, grät en skvätt och satte mig på flyget till Darwin till Perth till Abu Dhabi till Helsingfors. Kom hem, träffade alla, och började jobba med pappa. Gick runt och frös konstant no matter hur mycket kläder jag hade på mig.
 
 
DECEMBER
 
Jobbade för fulla muggar, fuckade upp min rygg och mina fötter och hoppas innerligt att det ska reda upp sig. Började bli lite mer van med kylan men det är ju ändå för kallt. Funderade ständigt på vad som är nästa steg i livet och inte blir det ju lättare av att alla frågar jämt. Men he e ju såde. Färgade mitt äckligt slitna hår lite rosa och lät sedan Emma klippa av precis allt mitt hår under uppesittarkvällen. Firade jul på juldagen tillsammans med hela familjen och hade det så gemytligt så. Åt choklad så det stod ut ur öronen och julmat så det räcker för flera år framåt. (Med tanke på att förra årets julmiddag bestod av Subway tyckte jag det inte var mer än rätt att äta allt jag missade förra året, heh.)
 
 
 
What a year, alltså. 

It's been a hell of a ride

Livet i största allmänhet Permalink0
JANUARI
 
Årets första månad bestod av absolut ingenting annat än utgång efter utgång med underbara människor from all over the world, strandhäng och jobb på världens bästa hostel i Sydney.
 
 
FEBRUARI
 
Se ovan.
 
 
MARS
 
I mars gjorde jag äntligen slut med storstadslivet (som var underbart men nästan fyra månader i stan är en lång tid för en lantis som mig), tog mitt pick och pack och flyttade ut till landet för att ta hand om och rida supervackra hästar och gosa med gulliga hundvalpar varje dag. Mycket välbehövligt och givande och intressant. Även ytterligare ett bevis på att saker inte alltid blir som man tänkt och att det nog alltid blir bäst bara man följer magkänslan. 
 
 
APRIL
 
Åkte tillbaka till Sydney, fick övernatta i en väns lägenhet ett par nätter och catchade upp med vänner som var kvar. Sen hoppade jag på flyget och begav mig till andra sidan landet. Första destinationen var Broome, där jag såg en av de vackraste solnedgångarna jag sett i mitt liv och åkte runt med moppe och sökte jobb utan någon som helst framgång. 
 
Fick skjuts till Kununurra i bilen som senare kom att bli min med fantasin om att hitta en tillräckligt bra farm så man ska kunna stanna i tre månader och därmed få tillräckligt med dagar för att i framtiden kunna ansöka om ett andra år i Oz.
 
 
MAJ
 
Körde runt i samma bil till farm efter farm, bönade och bad om att bli gedd en chans. Fick ett telefonnummer på en farm och en fråga om jag vill bli skjuten på en annan. Min då blivande och numera fd arbetsgivare tog min telefonnummer och pga lilla vovven som fanns där visste jag att det är ju här jag vill vara. Jobbade fyra dagar på en papayafarm och började stressa eftersom det började kännas mörkt när alla andra hade jobb utan en själv och dessutom verkade det inte finnas platser åt flera än de som redan hade. Dessutom verkade det vara samma situation i precis hela övriga Australien, alltså dåligt med ärliga farmjobb.
 
Måra dock åpå, typ solade och promenerade och utforskade den lilla stan. 
 
Fick jobb på världens bästa farm där jag stortrivdes redan från första dagen bland grönsaker och frukter. Tänkte dock att ja men jag stannar här tills jag har mina dagar och sen drar jag väl vidare (men eh tre månader blev till ett halvt år istället. Hups). Började gymma på det lilla gymmet som fanns två minuter från hostellet och himmel vad det var kul att vara tillbaka bland vikterna!
 
 
JUNI
 
Bodde på samma hostel och jobbade på samma farm. Vädret var perfekt, lite kallt om morgnarna men annars superbra. Spontanåkte hem i slutet på juni (utan att berätta för någon) för att fira min bror som gifte sig, ringde Hanna när jag var på flygfältet och frågade om hon vänligen kunde plocka upp mig från Bennäs vilket hon såklart kunde. Överraskade precis alla och det var kul. Spenderade en förmögenhet plus tio dagar i Finland. Träffade alla nära och kära, tog vara på den där ena soliga dagen vi hade och så var det ju lillebrors konfirmation också.
 

Mood

Livet i största allmänhet Permalink0
Till top