itgoeson

Att fira jul på stranden

Australien på WHV 16-17 Permalink0
Okej så här en månad efteråt känns det som att det är dags att berätta om julen.

På julafton jobbade jag först och sen stack vi ett gäng till stranden mest för att känna på hur det är att spendera jul utomhus, i solen, på en strand, istället för hur det är hemma. Vädret var inte det bästa och efter två timmar fick vi världens regn och åskväder så vi ba okej najs bra jul det här. Nä men vi hade det hel trevligt på stranden, käkade middag ute och åkte sedan hem en sväng för att senare möta upp våra andra vänner och spendera natten ute. Det var en riktigt lyckad natt så det kändes lite bättre när vi gick till sängs än det hade gjort tidigare, så en helt bra julafton fick vi ändå!

På juldagen var det bättre väder så vi stack till en av mina favoritstränder, käkade lite pizza och bara hängde ett par timmar. Det är något jag kommer sakna så otroligt mycket när jag åker härifrån, strandhäng i vårat bästa gäng ..

Det var nog lite konstigt att fira jul utan familjen eftersom det var första gången vi någonsin vi inte var alla tillsammans på julafton, men jag tänkte inte så mycket  det för allt som händer där känns så avlägset, som att det inte riktigt är real life. Det enda jobbiga var nog när jag ringde hem och pratade med mamma och sis och de höll på att laga mat och allt sånt, då var det nog lite emotional haha. Och när mamma sa något som fick mig att tänka på fammo och att det är första julen i mitt liv utan henne, då brast det för ett ögonblick eller två.

Som bekant är jag ju en mästare på att springa undan saker, så jag känner att på ett sätt var det skönt att spendera julafton här istället för hemma, för precis allt med denna högtiden är annorlunda här i Australien men hemma skulle saknaden och det som är annorlunda vara alltför verkligt och det hade jag nog inte pallat. Jag vet att det förr eller senare kommer att komma en jul jag spenderar hemma för första gången utan min fammo och utan min vovve men det är ju ett tag tills dess så jag behöver inte tänka på det nu. Bra Sophie.

Så ja, julafton på en strand i Australien var rätt najs om än väldigt förvirrande. 
 

Trött på storstan

Australien på WHV 16-17 Permalink0
Nu har jag tagit ett steg närmare att uppfylla nästa dröm så jag korsar alla fingrar och tår för att jag ska få napp. Tills dess fortsätter jag i samma spår här i Sydney, blir dock lite mer stressad varje dag över hur sjukt många människor som finns här. Jag känner lite att jag behöver lantlivet just nu, tio veckor i storstan börjar ta ut sin rätt. 
 
Vi har haft värmebölja här i veckan, med närmare 40 grader ett par dagar. Som den sanna soldyrkare jag på senare år har blivit har jag självklart tagit varje tillfälle i akt och spenderat så mycket tid jag bara kunnat i parken och på stranden.
 
Nu är det bbq som gäller, en fredagstradition vi alla stöder. 
 

Hostelliv deluxe

Australien på WHV 16-17 Permalink0
Jag lever minsann hostellivet till fullo, därav dålig uppdatering både på bloggen och till mamma (sorry). Sedan jag började jobba på hostellet har mitt liv bestått av tidig väckning för jobb, sen parkhäng ifall vädret tillåtit och efter det utgång, stanna ute hela natten, ta två timmars sömn för att sedan upprepa nästa dag. Så där har det sett ut i tre veckor nu och det sorgliga är att jag inte ens skojar. Det är verkligen, som jag sa, att leva hostellivet till det yttersta, på både gott och ont. Jag har så sjukt roligt hela tiden men det är minsann inte en hälsosam livsstil. Eller ja, som jag sa tidigare idag, visst går det att ha en hälsosam livsstil även fast man bor på hostel men det är så lätt att dras med i allt som pågår och jag tänker att det är en övergående fas så jag kör ba kör. 
 
Ikväll lekte jag dock mogen och beslöt mig för att inte sticka ut med de andra utan istället gå och lägga mig. Jag har en helt ledig dag imorgon så jag tänkte carpa den, sticka till stranden tidigt och unna mig lite alone time. 
 
Jag börjar känna att det snart är dags för mig att byta ställe för jag är verkligen less på Sydney. Inte stället vi bor på och sannerligen inte stränderna, men jag avskyr verkligen att befinna mig inne i CBD och jag känner att det är dags för något nytt. Jag hade en plan men den blev inte av så nu är jag mitt uppe i tankarna om vad som ska komma näst. Jag har dock inte börjat ta reda på något ännu för det betyder att det blir verkligt att jag faktiskt kommer lämna det här stället och alla som finns här och det skrämmer mig, för det här har blivit mitt hem och människorna här har blivit min familj. Åh det kommer va så tufft att skiljas från dem.
 
 
Till top