itgoeson

Omsvängda känslor med att resa

Australien på WHV 16-17 Permalink1

Det jag märkte under min resa tillbaka hit var att jag har helt svängt om känslorna med resandet. Jag har alltid sagt att det är mycket lättare och roligare att resa hemifrån till resmålet än från resmålet hem igen, för under förstnämnda rutt spelar det inte så stor roll hur länge det tar eller hur många flygbyten man har eller hur långa väntetiderna mellan flygen är - man vet ju att det kommer va helt jättekul när man väl är framme så det blir bara liksom en del av upplevelsen. Sen när man flyger från resmålet hem vet man att semestern eller whatever man hade ändå är slut så man kan lika bra vara hemma på momangen och man vill bara hem nu nu nu.

Det som var omsvängt nu var då att resan hem till Finland, som var mycket längre och som på många sätt borde ha varit jobbigare än tillbakaresan, var den rutten när jag var helt chill och ba liksom njöt av att resa. Onödig mellanlandning i Brisbane? Lugnt. 14 h väntan i Tokyo? Chill. En timme försenat tåg upp till Bennäs? Äh, har ändå rest typ 50 h så vad gör en till timme. Osv.

Sen nu när jag reste tillbaka till Kununurra var jag helt stressad och allt va ba skräp. Eller inte egentligen, men alltså jag kände mest hela tiden att jag orkar liksom inte resa, jag vill bara vara framme i min egen säng (man har väl kontakter så man får sin säng sparad fast man är i ett 10 pers rum haha) och börja jobba. 

Här under är då vad jag hade i Finland och vad jag böt ut det till. Har blivit så van att sova i smalasängar att det inte ens gjorde något att min lillebror har stulit min stora säng där hemma. Vad ska jag med den till nu liksom. 

 
 
#1 - - Anonym:

Så kul att träffa dej som hastigast på cupen. Fortsätt blogga å sköt om dej! :)

Svar: Tack så myki, ska försök mitt bästa på båda punkter! ;)
Sophie Lindfors

Till top