itgoeson

As long as you're content

Australien på WHV 16-17 Permalink0

För ett par dagar sedan påbörjade jag min åttonde manad i Australien sa jag tänkte att kanske det ar ett bra tillfalle att uppdatera denna fagra sida.

Det som hant sedan sist ar att jag antligen har ett jobb! Sa nu har jag jobbat i fem veckor pa det basta tankbara stallet för farmjobb. Anledning till att det ar det basta tänkbara stallet? Enkelt - agaren har Australiens most adorable lilla vovve. Och jättefina hastar, som han bjöd ut at mig och en annan tjej som jobbar dar att prova rida någon dag. Och kanske eventuellt for att det ar allt från seeding till planting till weeding till picking till packing till plocka ihop orders till diverse andra småjobb fem dagar i veckan, atta timmar om dagen. Och jag trivs verkligen. Det ar sa skönt att arbetet ar varierande och även fast vissa saker ar mindre roliga an andra sa ar det i det stora hela anda sa bra det möjligtvis kan bli.  

Forutom att jobba sa har jag börjat gymma igen (for forsta gangen sedan jag kom till Oz, eh) och det ar himla kul. Resten av dygnet gar at till att laga mat, ata den och sova. Helgerna bestar mest av promenader, filmtittande, lite extra god mat och bara liksom att ta igen sig efter veckan som gatt och ladda upp inför en ny. 

Vadret har uppe i Kununurra börjar bli lite svalare, vilket kan vara helt skönt ibland men vissa stunder kan det bli lite val kallt. Speciellt morgnar och kvällar ar väldigt kyliga men dagarna ar ännu lagom varma, dock har de senaste dagarna varit ratt blasiga sa det ar lite trist.

Hmm what else..? Det ar ju inte riktigt något speciellt for tillfallet faktiskt. Jag trivs ratt bra. Den senaste tiden har varit lite rocky och jag har varit tvungen att ha ett par mer seriösa snack med mig själv om vad det egentligen ar som pagar, men nu har det börjat ga bättre. Forhoppningsvis kommer jag stanna har i Kununurra ett par manader till och sen far vi helt enkelt se vad som hander. Har inga planer whatsoever och vet absolut ingenting förutom att mitt visum gar ut i november sa senast da maste jag val ha en liten plan om vad jag ska ta mig for. Men det ar ju ett tag till det sa det ar lugna puckar.

Nar jag uppdaterade en van om hur laget ar nu for nagon dag sedan sa han att det ar ju bra as long as you’re content. Och da tänkte jag att ja, men det ar ju det. Jag och M har pratat om att folk har den har fantasin om att vara backpacker, hur det ar helt fun in the sun 24/7 no worries no nothing och allt ar bara kul och bra och fantastiskt och nya upplevelser till hoger och vänster varje dag for as long as you travel, men alltså det ar ju inte sa. Ar man borta hemifrån en langre tid sa ar det sa mycket annat som ingår i backpackerlivet också. Sa ibland behöver inte livet vara helt super thrilling varje dag bara for att man ar pa andra sidan jorden, ibland racker det med att vara content med hur det liksom bara ar. Och för tillfället är jag det.

Sen kan jag tycka att det är rätt roligt att jag har ett nytt favoritdjur (grodan på första bilden) och att det är helt normalt att hitta en jättegroda i sin sko på morgonen, eller att se wallabies springa omkring i jobbet eller att se papayas man plockat uppenbara sig i mataffären. Eller att man får timfärsk vattenmelon precis när man vill för att man har vänner som jobbar på sådana farmer eller att grodor i badrummet och möss i rummet eller småkryp i köket inte är någon big deal. Det är ju så knäppt egentligen. 

Ja det var den uppdateringen det. 

 
Till top