itgoeson

Fem saker om mitt nuvarande hem

Spanien 2018 Permalink0
Här kommer en lista på ett par av de saker jag hittills noterat här i Málaga:
 
1. Det är okej att parkera var som helst på gatan, var som helst, så länge man har på varningsblinkers. Innebär detta att man tränger in andra bilar eller står mitt på gatan så folk måste köra om i den andra filen, tja, so be it. Helt ok.
 
2. Ättiderna är helknäppa. I min familj äter vi middag typ klockan nio på kvällen och det är tidigt.
 
3. .. meeeen när man väl ätit den får man alltid lämna bordet helnöjd för maten här är gudomlig. Min host mom är urbra på att laga mat, plus att abuelo slänger ihop en underbar paella mellan varven. 
 
4. Frukter och grönsaker är sååååå billiga. En kilo jordgubbar för en euro, anyone?! 
 
5. Att lära sig spanska är lite som att lära sig finska, i alla fall när det kommer till verben. Vilket gör det, tja,  definitivt inte lätt, men lättare, att förstå ibland hur det funkar. Och det är ju tacksamt.
 

Estoy contenta

Spanien 2018 Permalink1
Tänkte bara slänga in ett par bilder och ja jag veeeet att jag är urkass att fota men alla kan ju inte vara bra på allt.
 
Kan ju samtidigt passa på att berätta att jag varit i Spanien i tre veckor nu och jag börjar trivas mer och mer och bättre lär det bli. Solen skiner, jag har skaffat vänner, gymmet är najs och jag och kidsen kommer bra överens (och jag har sjukt fina nya skor, kolla sista bilden). Estoy contenta. 
 

Foreign

Spanien 2018 Permalink2
Återigen sitter jag i ett främmande land, lyssnar på ett främmande språk dagarna i ända, sover i en främmande säng och äter helt fantastisk god men, you guessed it, främmande mat. (Har sagt tusen gånger de två senaste veckorna att jag måste hitta en spansk kille som kan laga mat för spansk mat är heaven.)
 
Saker börjar dock sakta falla på sin plats; jag tappar inte bort mig lika ofta på väg hem från gymmet längre, jag har blivit mer van med alla dessa tusentals backar man ska upp- och nedför för att komma fram dit man vill och jag har utökat mitt spanska vokabulär en del (det var ju liksom inte så himla stort till att börja med). 
 
Visst blir det bra det här också.
 
Hur random med apelsin/mandarinträd mitt på gatan??? Eller kanske det är mer regel än undantag här, vad vet nu jag.
 
(Livet skulle ju vara för härligt om man skulle slippa att jämt bli påmind om hur mycket man saknar den där tiden i Oz, så här har jag hittat dessa blommor som vi odlade och använde som plate flowers på min farm. Typiskt alltså. Blir dock mest varm i hjärtat ändå så det gör inte så mycket trots allt. Känns rätt homey så det är najs.)
Till top