itgoeson

Vanor är läskiga saker

Alla dessa tankar Permalink0
Igår när jag körde hem från jobbet tänkte jag av ren vana att eftersom jag börjar först fyra imorgon (idag), så kan jag ju åka och hälsa på före jag sticker till jobbet.
 
Sedan tog det en bråkdels sekund och jag kom på att hej nä, det kan jag ju inte.
 
Vanor är läskiga saker. Och hur tungt det än känns nu, så känns det ändå som att det knappt har börjat för jag tror att det kommer bli hundra gånger tyngre från nästa vecka när vardagen börjar igen. När de här två väldigt intensiva veckorna är över och livet hinner ikapp. När jag är med om något häftigt jag vill berätta. Eller när jag ser ett fint handarbete jag vill börja med. Eller när jag har tagit en rolig bild jag vill visa. Eller när jag gjort något jag är stolt över. 
 
Det är de stunderna, de korta ögonblicken när man alltid tänkte att det här vill jag berätta eller det här vill jag visa, som jag bävar inför mest. Jag är så otroligt rädd för jag vet att det kommer så automatiskt och jag vet också att när man sen inser att allt är annorlunda så kommer det vara som en smäll på käften och ett slag i magen och en kniv i ryggen och i hjärtat och överallt.
 
Men vem har någonsin sagt att det är lätt.
 
 
Till top