itgoeson

Rullar rätt bra faktiskt

Australien på WHV 16-17 Permalink1

Livet rullar på här i Kununurra och tro det eller ej så börjar jag tycka mer och mer om det här stället för varje dag som går. Nu har jag varit här så pass länge (sedan slutet av april) att jag känner mig som en local. Det enda jag inte gillar med vår lilla stad är att det inte finns ordentliga affärer, så jag har inte kunnat köpa ett par nya arbetsskor åt mig, vilket jag är i mycket stort behov av .. Och nästa ställe är några hundra kilometer härifrån och det har jag ingen aning om vad är heller eller vad som finns där, så det har inte känts väldigt lockande att åka någon annanstans.

Den här veckan har det varit sjukt mycket i jobbet och trots att det är en farm så det är mest kroppsligt arbete kan det ibland vara rätt tungt för huvudet också och denna vecka har varit en sådan vecka. Gammal vana trogen lägger jag rätt mycket press på mig själv om att alltid prestera 110% och när saker och ting går fel, vilket de gör emellanåt eftersom man inte kan rå på allt här i världen, känns det ibland väldigt personligt haha. Saker jag och en av mina kollegor lyckats med de senaste veckorna är bland annat att vi kört fast i lera med lastbilen fem över sex på morgonen och låst in lastbilsnycklarna i lastbilen utan att ha en extranyckel. Dessutom har jag fått punktering på vår pick up som vi kör omkring med på farmen. Småsaker går väl fel var och varannan dag men för det mesta sköter vi oss rätt fint ändå. Fortfarande är det typ det roligaste och mest varierande jobbet jag haft, jag trivs superbra och fasar redan inför den dagen jag inte längre kommer jobba där ..

Det ska dock erkännas att jag är lite smått nervös inför de kommande veckorna eftersom vi så småningom börjar plocka mangos och vädret blir bara varmare och fuktigare för varje dag som går. Med andra ord är wet season på inkommande och enligt vad jag hört är det rent ut sagt hell att jobba då. Tycker man liksom det är varmt och eländigt nu med de trettiosju graderna vi har är det ingenting mot hur det kommer vara om ett par veckor.

Jag har bott i tält i sex veckor nu och skulle kunna bo här hur länge som helst till bara wet season inte skulle komma .. Så så småningom måste jag hitta någon annanstans att bo så det är ju ett litet problem men det löser sig. Klart det gör. Det är bara det att det är så skönt här ute mitt i ingenstans där vi spenderar de flesta fredags- och lördagskvällar med att spela kort till löjliga tider, fightas med kängurur som väcker oss mitt i natten när de kommer och söker efter mat vi lämnat efter oss och där vi faktiskt har frysar (som i de flesta hostel inte existerar) så vi kan ha glass. Lifvet, alltså.

Förra veckan började jag jobba i en pizzeria (det bevisar väl att det är där jag innerst inne hör hemma, bland pizzor) och egentligen skulle jag bara vara som back up men nu har jag fått ett till skifte imorgon och ett nästa vecka. Vilket är sjukt bra, jag är inte billig i drift ska ni veta så jag behöver allt jag kan få händerna på.

En av orsakerna till varför det igen har tagit mig hundra år att slänga upp ett inlägg är att jag efter alla hemskheter som har hänt i världen, som i Spanien och hemma i Finland, känner mig så hjälplös och liten och obetydlig. Liksom som att vad spelar det för roll att berättar om vad jag gör här i Australien när det finns så mycket större saker som pågår. Äh jag vet inte. Jag tänker så mycket bara.

Till top