itgoeson

It's been a hell of a ride

Livet i största allmänhet Permalink0
JANUARI
 
Årets första månad bestod av absolut ingenting annat än utgång efter utgång med underbara människor from all over the world, strandhäng och jobb på världens bästa hostel i Sydney.
 
 
FEBRUARI
 
Se ovan.
 
 
MARS
 
I mars gjorde jag äntligen slut med storstadslivet (som var underbart men nästan fyra månader i stan är en lång tid för en lantis som mig), tog mitt pick och pack och flyttade ut till landet för att ta hand om och rida supervackra hästar och gosa med gulliga hundvalpar varje dag. Mycket välbehövligt och givande och intressant. Även ytterligare ett bevis på att saker inte alltid blir som man tänkt och att det nog alltid blir bäst bara man följer magkänslan. 
 
 
APRIL
 
Åkte tillbaka till Sydney, fick övernatta i en väns lägenhet ett par nätter och catchade upp med vänner som var kvar. Sen hoppade jag på flyget och begav mig till andra sidan landet. Första destinationen var Broome, där jag såg en av de vackraste solnedgångarna jag sett i mitt liv och åkte runt med moppe och sökte jobb utan någon som helst framgång. 
 
Fick skjuts till Kununurra i bilen som senare kom att bli min med fantasin om att hitta en tillräckligt bra farm så man ska kunna stanna i tre månader och därmed få tillräckligt med dagar för att i framtiden kunna ansöka om ett andra år i Oz.
 
 
MAJ
 
Körde runt i samma bil till farm efter farm, bönade och bad om att bli gedd en chans. Fick ett telefonnummer på en farm och en fråga om jag vill bli skjuten på en annan. Min då blivande och numera fd arbetsgivare tog min telefonnummer och pga lilla vovven som fanns där visste jag att det är ju här jag vill vara. Jobbade fyra dagar på en papayafarm och började stressa eftersom det började kännas mörkt när alla andra hade jobb utan en själv och dessutom verkade det inte finnas platser åt flera än de som redan hade. Dessutom verkade det vara samma situation i precis hela övriga Australien, alltså dåligt med ärliga farmjobb.
 
Måra dock åpå, typ solade och promenerade och utforskade den lilla stan. 
 
Fick jobb på världens bästa farm där jag stortrivdes redan från första dagen bland grönsaker och frukter. Tänkte dock att ja men jag stannar här tills jag har mina dagar och sen drar jag väl vidare (men eh tre månader blev till ett halvt år istället. Hups). Började gymma på det lilla gymmet som fanns två minuter från hostellet och himmel vad det var kul att vara tillbaka bland vikterna!
 
 
JUNI
 
Bodde på samma hostel och jobbade på samma farm. Vädret var perfekt, lite kallt om morgnarna men annars superbra. Spontanåkte hem i slutet på juni (utan att berätta för någon) för att fira min bror som gifte sig, ringde Hanna när jag var på flygfältet och frågade om hon vänligen kunde plocka upp mig från Bennäs vilket hon såklart kunde. Överraskade precis alla och det var kul. Spenderade en förmögenhet plus tio dagar i Finland. Träffade alla nära och kära, tog vara på den där ena soliga dagen vi hade och så var det ju lillebrors konfirmation också.
 
Till top