itgoeson

Att fira jul på stranden

Australien på WHV 16-17 Permalink0
Okej så här en månad efteråt känns det som att det är dags att berätta om julen.

På julafton jobbade jag först och sen stack vi ett gäng till stranden mest för att känna på hur det är att spendera jul utomhus, i solen, på en strand, istället för hur det är hemma. Vädret var inte det bästa och efter två timmar fick vi världens regn och åskväder så vi ba okej najs bra jul det här. Nä men vi hade det hel trevligt på stranden, käkade middag ute och åkte sedan hem en sväng för att senare möta upp våra andra vänner och spendera natten ute. Det var en riktigt lyckad natt så det kändes lite bättre när vi gick till sängs än det hade gjort tidigare, så en helt bra julafton fick vi ändå!

På juldagen var det bättre väder så vi stack till en av mina favoritstränder, käkade lite pizza och bara hängde ett par timmar. Det är något jag kommer sakna så otroligt mycket när jag åker härifrån, strandhäng i vårat bästa gäng ..

Det var nog lite konstigt att fira jul utan familjen eftersom det var första gången vi någonsin vi inte var alla tillsammans på julafton, men jag tänkte inte så mycket  det för allt som händer där känns så avlägset, som att det inte riktigt är real life. Det enda jobbiga var nog när jag ringde hem och pratade med mamma och sis och de höll på att laga mat och allt sånt, då var det nog lite emotional haha. Och när mamma sa något som fick mig att tänka på fammo och att det är första julen i mitt liv utan henne, då brast det för ett ögonblick eller två.

Som bekant är jag ju en mästare på att springa undan saker, så jag känner att på ett sätt var det skönt att spendera julafton här istället för hemma, för precis allt med denna högtiden är annorlunda här i Australien men hemma skulle saknaden och det som är annorlunda vara alltför verkligt och det hade jag nog inte pallat. Jag vet att det förr eller senare kommer att komma en jul jag spenderar hemma för första gången utan min fammo och utan min vovve men det är ju ett tag tills dess så jag behöver inte tänka på det nu. Bra Sophie.

Så ja, julafton på en strand i Australien var rätt najs om än väldigt förvirrande. 
 
Till top