itgoeson

Madness

Australien på WHV 16-17 Permalink0

Jösses vad tiden går. Plötsligt är det oktober och jag har nästan varit ett år i Australien. Madness.

Hettan blir bara värre för varje vecka som går och jag vet jag har nämnt det många gånger men nu är wet season på riktigt på kommande. För ett par nätter sedan hade vi vårt första regn men turligtvis hade jag och mina vänner från campingen samma dag flyttat in till en liten villa, som de kallas och är ett jättetiny hus med två sovrum och litet kök, så jag vaknade inte upp mitt i natten av att mina grejer och jag var genomblöta av regnet. Snacka om att flytta i rättan tid alltså. 

Annars mårar jag mest åpå, de två veckor jag var boss över farmen gick som smort men nu är chefen tillbaka igen. Jag gillar det fortfarande men det har blivit mera jobbjobb nu ifall ni förstår vad jag menar. Grönsakssäsongen har avslutats så nu har vi i två veckor gjort mest dirty jobs, som städat upp överallt och rensat ogräs och planterat nya plantor osv osv. Vi har även börjat plocka mangos sådär smått men inte riktigt all day every day ännu, men det börjar antagligen nästa vecka eller veckan därpå.

För ett par dagar sedan blev jag stucken av en paper wasp för andra gången. De är ett par små äckel, de där paper waspsen (observera böjningen). Smärtan när de stuckit en är så intensiv att man för en minut på riktigt tror man ska säckna ihop. Sedan när det väl lägger sig gör det bara ont. I vissa fall, som första gången jag blev stucken, är smärtan borta efter typ tio minuter och svullnaden som kommer från sticket lägger sig eter ett par timmar, men andra gånger, som nu, sväller man upp som navafönaa i ett par dagar av någon anledning. Kliade gjorde det också, så pass mycket att jag hade svårt att sova om nätterna. Nu är jag tack och lov mycket bättre och jag hoppas verkligen de där små asen håller sig borta från mig framöver. 

Förra veckan var jag ut på tur med min coworker och chefens dotter på chefens dotters hästar. Så obeskrivligt roligt att vara uppe på hästryggen igen efter nästan ett halvårs uppehåll. Dock var det ju inte riktigt lika roligt att jag föll av (vilket hade sin anledning men det är en annan historia) och slog i foten så hårt att den fortfarande är sjuk. Det var ju det här med att vara smidig och tursam, eh.

Ja nu har väl jag babblat klart för den här gången, dags att dra sig iväg till pizzerian för ett par timmars jobb. 

(Som vanligt vill tekniken inte samarbeta med mig så jag fick inte riktigt upp de bilder jag ville meen här är väl några i alla fall.)

Till top