itgoeson

Att turista i sitt eget land

Livet i största allmänhet Permalink0
I helgen hoppade jag på tåget och tog mig ner till Tammerfors, var jag hälsade på en favoritfinne jag inte sett på ganska exakt ett år, give or take några dagar. Vi träffades i Sydney och trots att jag och finskor sällan klickat när vi träffats ute i världen (har alltid upplevt att det till stor del varit pga att jag inte talar finska, vi blir bara helt awkward med varandra jämt för så fort någon parar ihop oss förväntar sig den andra att jag ska prata finska och så gör jag aldrig det och så är det liksom tä tå och dom vill typ inte veta av mig mera. Man ba ja ok) så ba sa det klick och så var hon en av de bästa tjejerna jag träffade under mitt år.
 
Jaja hursomhelst, jag fick vara turist i mitt eget land; Emmi visade mig runt i Tammerfors i bitande kyla, vi smakade sjukt god handgjord choklad och testade lite napakelkka (virrmärre? eller något liknande heh). Så tog vi oss även upp i utkikstorn och, mest av allt, reminiscade något förfärligt mycket. Sååååå kul att återuppleva gamla minnen, höra uttryck man glömt och fundera på vad människor vi brukade dela dygnets alla timmar med håller på med nowadays. 
 
Så att, väldigt lyckad helg och nu är jag om möjligt ännu mer taggad på nästa Oz-reunion som äger rum inom kort! Jeeeeee life alltså.
 
 
Ooooch så kör vi en throwback bara för sakens skull. Såhär fagra var vi för ett år sedan innan min sista night out i Sydney när jag hade brännan on point och långt solblekt hår och vi hade vårt älskade gooooon i fabulösa koppar:
Till top