itgoeson

Det här med att kämpa med språk

Spanien 2018 Permalink2
Förra helgen stötte jag på ett gäng finska killar som firade en svensexa. Jag kan ju inte precis dölja att jag är nordisk sååå de började prata med mig, frågade om jag är finsk osv och jag skulle svara att jag är finlandssvensk, på finska, som jag alltid gör åt finska människor för att sedan fortsätta konversationen på engelska (hjälp mig), MEN inte ett enda ord kom upp i huvudet. Jag kämpade med att hitta det rätta ordet i säkert en halv minut före jag äntligen kunde säga olen suomenruotsalainen. (Och nej jag hade inte ens en droppe alkohol i kroppen.)
 
Orsaken? Alla ord som kom upp i huvudet var på spanska.
 
Eh?!?!?!? 
 
Jag har märkt av det tidigare, men omsvängt, att när jag vill säga något på spanska kommer finska ord upp i huvudet. Tror det är eftersom finska är ett språk jag verkligen måste kämpa med så när jag kämpar med spanskan känns det lite som att jag pratar finska .. Om det makear någon sense? 
 
Senare på kvällen hängde jag med en finsk tjej och i början försökte jag prata finska med henne men nepp, samma sak hände, det tog hur länge som helst för mig att säga ens två ord på finska eftersom allt som kom upp var spanska. 
 
Är det inte rätt konstigt? Kul såklart, men knäppt. Min spanska är ju inte precis något att skryta med, har nog inte ens en A2-nivå än och speciellt inte i att tala, men alltså saker som den här får mig att tänka att jooo visst kommer jag en vacker dag tala ok spanska jag också! 
 
Jumping into spanska språket like ..... lol.
#1 - - Anonym:

Algún día :)

Svar: ojalá :)
Sophie Lindfors

#2 - - Anonym:

Muy bien chubby

Till top